„Artiști din întreaga țară s-au reunit duminică pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava la primul spectacol al Angelicăi Flutur, prilejuit de lansarea celui de-al treilea material discografic. Artista a avut parte de două mari surprize din partea Sofiei Vicoveanca și a Mioarei Velicu” aflăm dintr-un comunicat de presă transmis de organizatorii evenimentului.
La Casa de Cultură a Sindicatelor, duminică s-a desfăşurat spectacolul folcloric „Pe Obcini în Bucovina”, prilej cu care zeci de artiști din întreaga țară s-au reunit pe aceeași scenă. Spectacolul a fost live, toți invitații din țară fiind acompaniați de orchestra Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”. Evenimentul a fost deschis de poetul Casian Balabasciuc, care a rezumat într-o scurtă poveste lumea huțulilor, pe care Angelica Flutur o reprezintă cu mare cinste. Apoi, artista a cântat „Sus pe muntele Ciumârna”, orhestra fiind dirijată de maestrul George Sîrbu, după care a cântat piesa „Bucovină, cheamă-ți fiii”, piesă la care orchestra a fost dirijată de maestrul Răzvan Mitoceanu, după care tot spectacolul a fost dirijat de maestrul Viorel Leancă. Chiar de la început, Angelica Flutur a avut parte de o surpriză foarte mare: un mesaj din partea distinsei doamne a cântecului popular bucovinean Sofia Vicoveanca, care a spus: „Iată tineri care scot la iveală noi cântece din vatra satului spre bucuria celor care iubesc cântecul popular. O felicit pe Angelica pentru noul material scos la lumină și îi urez multă putere de muncă pentru a aduce alte și alte cântece. Dumnezeu să-i presare flori pe cale!”.
Rând pe rând, au evoluat pe scenă Oana Tomoiagă, Alexandru Brădățan, Stana Stepănescu, Bogdan Cioranu, Vlăduța Lupău, Ansamblul folcloric „Arcanul” de la Fundu Moldovei, Alexandru Cozaciuc, Simona Matachi, Sorin Filip, Diana Călinescu, Ovidiu Homorodean, Remus Novac și Olguța Berbec, Florentina și Petre Giurgi, Stelina Sima și Mariana Deac. Spre final, Angelica Flutur a avut o altă mare surpriză: din culise a apărut Miora Velicu: „Îi urez Angelicăi multă sănătate, să fie frumoasă ca iarna, bogată ca toamna, caldă la suflet ca vara și așteptată de cei dragi ca primăvara”.
Pe parcursul celor 5 ore de spectacol, Angelica Flutur a cântat 11 piese care se regăsesc pe noul material discografic „Pe Obcini în Bucovina”.
La eveniment au participat şi numeroase oficialități județene și locale: prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii, primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus, primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron și primarul comunei Todirești, Vasile Avram. Prefectul Mirela Adomnicăi a felicitat-o pe Angelica Flutur că a ales să țină concertul de lansare de album la Suceava: „Mulți suceveni și-au dorit să participe la acest eveniment, însă din păcate sala nu are decât 800 de locuri. Angelica, este primul tău concert și te felicit că ai ales să îl faci la Suceava! Este al treilea album al tău și ai ales să o faci aci și nu peste graniță și îți mulțumesc în numele sucevenilor pentru asta. Ești un exemplu pentru noi toți. Ai demonstrat că acolo unde este voință și unde se pune suflet, se pot face lucruri extraordinare cu oamenii pe care îi ai alături…”.
Municipalitatea suceveană, prin Alina Derla, consilierul personal al primarului, i-a înmânat Angelicăi Flutur o diplomă de excelență și un buchet de flori.
La final, Angelica Flutur a cântat piesa „Pe Obcini în Bucovina”, care dă numele almubului lansat în spectacol, iar apoi le-a mulțumit tuturor celor care au pus umărul pentru realizarea spectacolului: „A venit momentul cel mai greu pentru mine, în care eu trebuie să le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să organizez primul spectacol. În primul rând, îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a rânduit să pot duce la capăt acest proiect, familiei mele și bunei mele prietene Mihaela Bârsan, realizatoarea spectacolului, cea care a crezut foarte mult în reușita evenimentului și s-a zbătut să îl putem face”.
Când au ieșit din sala de spectacol, toți spectatorii au fost serviți cu suc de mere și cozonac.
„Singurul meu regret este acela că nu m-am gândit să susținem două reprezentații la cât de mare a fost cererea din partea publicului. Am tipărit invitații pentru a evita îmbulzeala, însă chiar și așa am constatat că în ziua spectacolului au venit mulți suceveni care doreau să intre în sală. Nu este vina noastră că nu au putut intra. După cum bine știți, capacitatea sălii este de doar 800 de locuri. Nici eu și nici personalul Casei de Cultură a Sindicatelor nu am avut ce face. Vreau să mulțumesc doamnei Camelia Brânză, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, pentru tot sprijinul pe care ni l-a acordat, lui Florin Fodor de la Fly Music Bosanci pentru sunetul impecabil, lui Dan Zlei pentru luimini, Loredanei și Alexandrei Cost pentru decor, inginerului de sunet Didi Iachim și echipei de filmare de la Chișinău, coordonate de Oleg Butnaru” a mai transmis Angelica Flutur.
Potrivit informaţiilor furnizate prin comunicat, spectacolul „Pe Obcini în Bucovina” a fost sprijinit de Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Casa de discuri „Ana Sound”, Asociația ”Plai străbun”, Fly Music Bosanci și Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, cărora li s-au alăturat numeroşi sponsori. | D.L.