LUMINIŢA IGNEA:
O nouă amiază culturală bucovineană a avut loc la Muzeul Unirii din Iaşi. În prezenţa unei numeroase asistenţe, scriitorii Sorin Cotlarciuc şi Ioan Mugurel Sasu şi-au lansat cele mai noi apariţii editoriale.
„Robinetul” scriitorului vămean Mugurel Sasu a fost prezentat pe larg de poeta şi pictoriţa Cella Negoescu, care a întocmit şi prefaţa volumului, şi de Luminiţa Ignea, semnatara postfeţei. S-au exprimat cu multă elocinţă şi căldură despre această carte prof. Nicolae Creţu şi scriitorii Emilian Marcu şi Mihai Batog-Bujeniţă, dovadă că Mugurel Sasu şi scrisul său se bucură de o bună aprecire şi în capitala culturală a Moldovei.
Despre „Magia haimanalelor”, cea de a douăsprezecea carte a doctorului Sorin Cotlarciuc, au vorbit în termeni elogioşi scriitorii Valentin Talpalaru, Liviu Apetroaie, Mihai Batog-Bujeniţă şi Emilian Marcu, profesorul Nicolae Creţu şi medicul Teodor Stamate, şi, spre marea surpriză şi încântare a publicului, însăşi Miss România 2005, Raluca Voina, una dintre eroinele volumului.
Nici autorii, dar nici prezentatorii volumelor nu au scăpat de şarjele epigramatice ale lui Vasile Larco, Mihai Haivas şi Vasile Vajoga.
În cea de a doua parte a evenimentului, inimile participanţilor au fost cucerite de neîntrecuta doinitoare Felicia Oblezniuc, membră a grupului „Huţulca” din Moldoviţa, care ne-a încântat cu câteva bijuterii populare huţane şi româneşti, dar şi cu o frumoasă priceasnă închinată Născătoarei de Dumnezeu. Introducerea în lumea enigmatică dar minunată a etniei huţule ne-a făcut-o, cu multă competenţă şi acribie, etnografa Angela Paveliuc Olaru.
Organizat şi moderat de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi, „momentul” cultural, care a durat mai bine de trei ore, nu s-a încheiat fără concisul şi pertinentul discurs al poetului Horia Zilierul, în care s-a referit la ambii autori şi la valoarea literaturii bucovinene în general.