Cititorii publicaţiei „Crai nou, care a fost o gazdă primitoare pentru cronicile întâlnirilor din cadrul proiectului cultural „Dialogul artelor”, iniţiat de un inimos colectiv de la Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi care s-a desfăşurat pe parcursul a trei ani, cunosc deja că acest proiect s-a reluat, au avut loc întâlniri la Horodnic de Jos, Pârteştii de Jos şi Gura Humorului. Despre această recentă întâlnire apreciem că a fost una de excepţie, pentru că a mediatizat activitatea unui poet şi grafician cunoscut drept una dintre personalităţile marcante ale culturii bucovinene şi naţionale: Constantin Hrehor. La zece ani de la precedentul volum de poezie (între timp autorul a publicat proză, volume de etnografie ş.a.) şi la treizeci de la precedenta expoziţie de grafică, Constantin Hrehor vine în faţa publicului iubitor de cultură cu un nou volum de poezie „Stup în delir” şi cu o impresionantă expoziţie de grafică, intitulată simbolic „Kalinografii”.
Gazdă primitoare a evenimentului a fost Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina. Din partea colectivului de aici, doamna Elvira Romaniuc a rostit un cald cuvânt de deschidere, în care a apreciat această întâlnire ca „un dialog în adevăratul sens al cuvântului, îmbinând cultura tradiţională cu cea contemporană, avându-l în centru pe scriitorul şi graficianul de excepţie, Constantin Hrehor”. Gazda a remarcat printre oaspeţi pe reprezentanţii Centrului Cultural „Bucovina”, scriitori şi oameni de cultură din Suceava, Gura Humorului, Câmpulung, Vatra Dornei, Şaru Dornei, Moldoviţa. Întâlnirea a fost onorată şi de primarul oraşului, Marius Ursaciuc.
În debutul întâlnirii, participanţii au fost impresionaţi de talentul şi dăruirea cu care membrii grupului „Perpetuum folk” de la Şaru Dornei, îndrumaţi de prof. Alina Tiniuc, au interpretat cântece mai vechi sau mai noi, într-o armonizare perfectă, cu texte care transmit mesaje profunde şi având ca solistă o fetiţă cu o voce de excepţie: Roberta Oraniţă. Recentul volum de versuri „Stup în delir” semnat de Constantin Hrehor (membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, doctor în istorie premiat de Academia Română, de USR, de SSB, de Fundaţia Culturală a Bucovinei ş.a.) a fost prezentat de către criticul literar Alexandru Ovidiu Vintilă, redactor-şef al revistei „Bucovina literară”. După opinia sa, poetul este „artizanul unei poetici a rigorii cu sine”, care transmite imagini tulburătoare, grave, care „poartă războiul crud cu lumea” (ca toţi poeţii adevăraţi – n.n.). Titlul este „definiţia metaforică a oraşului dezumanizat… care se poate salva prin iubire, dragostea dând sens şi echilibru şi asigurând ieşirea din labirint”. Criticul remarcă şi raportarea la iubire „aflată în tot şi în toate, pe care o păstrează curată în sufletul său”. Analiza pertinentă a poemelor lui Constantin Hrehor , redactate în vers alb, încărcate de simboluri profunde, a fost susţinută de lectura unor fragmente selectate de vorbitor. Volumul, ilustrat cu lucrări grafice sugestive ale autorului, reţine şi fragmente din generoasele aprecieri critice de care se bucură opera literară a lui C. Hrehor în rândul confraţilor. Despre expoziţia de grafică a vorbit, în termeni superlativi, pictorul Constantin Ungureanu-Box. „Constantin Hrehor este un om care vine dintr-o poveste, în grafica sa, despre care nu poţi vorbi fără să-i citeşti cărţile, pune multă ştiinţă… arta este subordonată vastei sale culturi umaniste, toate au conţinut şi consecinţe estetice”. „Grafica este o sumă de texte desenate, joacă rolul unui metatext imagine”, lucrările sunt „asimilări metaforice ale universului, oferind o lectură unică” a mai menţionat , printre altele, C. Ungureanu-Box.