L-am cunoscut abia în urmă cu un an şi am convorbit doar de câteva ori, cam frugal, inclusiv în funcţie de cât timp îşi permitea să fugă din bucătărie spre a privi cum i se desfată clienţii îmbucând din farfuriile pe care le pregătise. Însă a fost suficient spre a afla că, fără a dispreţui preparatele „à la carte”, le preţuieşte pe cele mai speciale, care nu doar hrănesc, ci şi delectează. Şi de a mai afla că tocmai avea în pregătire o carte ilustrată color. Informaţie despre care am considerat că nu trebuie să mire, de vreme ce suceveanului Tudorel Creangă îi place să vorbească despre meseria sa, despre ingrediente şi reţete; doar o face, constant, şi la Radio As Suceava! Iată că „Bucatele lui Creangă” (ed. Pim, Iaşi, 2016), carte intitulată ca şi rubrica sa de la radio, va fi lansată vineri, 1 aprilie, de la ora 17, la restaurantul Der Bautischler din Suceava (str. Curtea Domnească nr. 3). Despre chef Tudorel Creangă în calitate de autor şi despre cartea sa – pare-se că prima de acest fel semnată de un sucevean – au fost poftiţi să vorbească publicului chef Mihai Zamfira, scriitorul Romeo Istrati, directorul general al Radio As Teodora Gâlcă şi universitara Camelia Ignătescu. Manifestarea va fi moderată de poeta Carmen Antoaneta Marcean, iar un moment artistic va fi susţinut de solista Inga Scutelnicu. Şi-apoi… lectură plăcută şi poftă bună! | L.D.C.