Prin grija de părinte a Înalt Preasfinţitului Pimen s-au organizat în mai multe localităţi din judeţul nostru tabere pentru copii necăjiţi, dar silitori la învăţătură, cu sprijinul Bisericii.
O astfel de tabără, de odihnă şi recreere, funcţionează şi la Câmpulung Moldovenesc, pe lângă Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului”.
După cum ne informează părintele consilier Petru Crăciun, parohul bisericii, încă din anul 1995 aici şi-au petrecut o parte din vacanţă copii de la casele de copii din judeţul nostru, dar şi din alte părţi ale ţării, de exemplu din Maramureş. În primii ani au fost găzduiţi aici şi copii din Basarabia şi din nordul Bucovinei (de la Şcoala Românească nr. 17 şi copii din Herţa).
Pe lângă condiţiile de hrană şi cazare, asigurate pe cheltuiala şi cu sprijinul enoriaşilor parohiei, copiii găzduiţi în tabără au avut ocazia să cunoască aceste locuri, să facă pelerinaje la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Putna, unde se află mormântul Sfântului Ştefan cel Mare, precum şi la celelalte mănăstiri ale Bucovinei. Cei veniţi din Maramureş sau din nordul Bucovinei au vizitat şi locurile duhovniceşti din vatra sihăstrească a Neamţului.
Desigur, şi Câmpulungul Moldovenesc le-a oferit copiilor posibilităţi de a-şi îmbogăţi cunoştinţele şi a-şi petrece timpul plăcut prin vizitele făcute la muzee, case memoriale, situri naturale din localitate şi împrejurimi.
Părintele consilier, care se ocupă de problemele sociale ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ne informează că şi pe lângă alte parohii şi mănăstiri din cuprinsul arhiepiscopiei, s-au organizat astfel de tabere: la Dolhasca, Putna, Moldoviţa, Mănăstirea Humorului, Adâncata, Podul Coşnei ş.a.
Copiii, pe lângă posibilitatea de a se recrea şi a-şi îmbogăţi universul cultural, beneficiază şi de îndrumări preţioase, civice şi desigur religioase.
În acest scop, în fiecare duminică, la Catedrala câmpulungeană ,,Adormirea Maicii Domnului”, ca şi la alte biserici, se organizează ore de catehizare, iar, periodic, pelerinaje la mănăstirile din judeţ, cu şcolarii.
Grija cu care sunt ajutaţi şi îndrumaţi copiii orfani, sărmani, copiii abandonaţi, în judeţul nostru, încununează activitatea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care în această lună împlineşte 25 ani de când a fost reactivată, avându-l în frunte pe Înalt Preasfinţitul Pimen. | Artemisia Ignătescu