Cezar STRATON:
Continuăm prezentarea unora dintre „principiile” conţinute în secretul „ghid al jucătorului sexual” care se bucură de mare succes în SUA. Vom aborda – de fapt, vom conspecta cu necesara şi fireasca rezervă – „tipurile de femei pe care le poţi avea cu uşurinţă”. Rezervă? Ea este de rigoare: mintea, sufletul cultura unui om conturează un univers în sine, de o diversitate impresionantă. Se adaugă experienţa de viaţă, dispoziţia de moment, contextul concret intim şi extern în care înmugureşte şi se dezvoltă relaţia de dragoste dintre două persoane, un bărbat şi o femeie. Rezultă infinite „combinaţii şi permutări” ce ar pune în dificultate chiar şi pe cel mai iscusit teoretician al probabilităţilor. Dar şi – în consecinţă – valabilitatea „axiomatică” a regulilor de felul celor ce urmează, referitoare la femeile pe care le-am putea numi, glumind niţel, „fete darnice”. „Manualul” american citat defineşte câteva „tipuri de bază” de femei „generoase”, indică locurile unde le poţi întâlni, maniera de abordare, precum şi o scală (de la 1 la 10) măsurând şansele ca prima conversaţie să fie suficient de convingătoare pentru a duce „prada” la… dormitor.
Reiterând rezervele exprimate mai sus, vom enumera, totuşi, regulile propuse, fie şi pentru ambiţia implicită a autorilor de algoritmiza şi măsura infailibilul şi neprevăzutul care sunt, de fapt, esenţa şi farmecul relaţiei amoroase.
„Femeia coaptă”. După ce povesteşte cât de „eficientă” a fost prima sa întâlnire întâmplătoare cu o funcţionară (36 de ani) dintr-o companie cu care avea relaţii de colaborare (dialogul închegat promiţător încă de la „prima ţigară” a continuat seara, la un pahar, într-un bar, apoi acasă), sursa îi schiţează „portretul robot”: o femeie trecută de vârsta primei tinereţi, de regulă divorţată şi tot de regulă plăcându-i banii. Este femeia care obişnuieşte să iasă frecvent în anumite locuri (baruri, manifestări artistice, evenimente mondene), în căutare veşnică de… bărbaţi. De regulă mai tineri decât ea (pe lângă avantajele subînţelese, aceştia sunt şi un motiv de laudă în cercul nelipsitelor ei prietene, şi ele – cum altfel? – singure). Să ne amintim aici de activele protagoniste ale serialului „Sex & the City”. Altfel spus, această femeie este imaginea, în oglindă, a bărbatului „sex-player”. Este adesea fumătoare înrăită, se machiază şi se coafează ea însăşi şi îşi alege haine provocatoare, care să o întinerească şi să o facă să arate neapărat altfel decât o „mamă de familie de 40 de ani”. Este partenera care, odată ales „tânărul-jucărie” necesar, aduce „la masă” – şi apoi în pat – experienţă, stabilitate, încredere. Şanse de succes: 9/10.
Femeia „în deplasare”. Mentalitatea comună acordă bărbaţilor privilegiul aventurilor de o noapte, petrecute „în delegaţie”, departe de domiciliul conjugal. Astăzi, acest comportament a încetat să mai fie o „specialitate” masculină. Femeile au mai multe răspunderi profesionale decât în trecut, iar libertatea lor de mişcare (şi acţiune) este pe măsură. Călătoria de afaceri, vacanţa sunt premise ale iniţiativei, reflectată în incitanta auto‑interogaţie „sunt departe de casă, de ce nu?”. Personajul nostru va fi recunoscător celui care, cu eleganţă şi farmec, îl va ajuta să-şi umple plăcut timpul inactiv, de după program, petrecut într-un oraş străin. Dacă întâlnirea se petrece în oraşul tău, o replică în genul „suntem din întâmplare în preajma casei mele, intrăm pentru un pahar e indicată. Într-o staţiune de odihnă – locul predilect al unor astfel de întâlniri – posibilităţile de acţiune şi mişcare sunt sporite, ca şi, de altfel, timpul disponibil pentru selecţie şi „atac”. Şanse de succes: 8/10.
Femeia „sportivă”. Este o femeie deosebit de activă profesional şi social, plină de energie şi dinamism. Este persoana care în ciuda numeroaselor şi obositoarelor sale răspunderi şi activităţi preferă sportul şi exerciţiile organizate somnului de după-amiază ori lâncezelii în faţa televizorului. Consecvenţa cu care se implică în asemenea programe (fitness, yoga etc.) denotă nu doar grijă constantă pentru corpul (înfăţişarea) ei – deci dorinţa de a arăta bine (de a cuceri) – ci şi o rezervă de energie neconsumată în activităţile curente, indicatoare a unei disponibilităţi erotice remarcabile. Pe de altă parte – cum am mai scris – „flexibilitatea” (nu doar fizică) indusă de exerciţii o recomandă ca o parteneră ideală pentru cele mai complicate poziţii din „Kamasutra”. Atenţie, însă, bărbaţi: dacă nu aveţi o „condiţie” (fizică, dar şi psihică) pe măsură, asemenea „confruntări” se pot lăsa cu lumbago, torticolis, întinderi musculare… Şanse de succes: 7/10.
„Turista”. Modernizarea societăţilor implică dezvoltarea schimburilor, a turismului. Psihologia celui aflat – uneori după ani în şir de muncă, privaţiuni, rutină, aşteptări – în mult visatul loc de pe Planetă se caracterizează prin deschidere la nou, curiozitate, dorinţa de noi experienţe şi contacte umane, îndrăzneală, spirit aventurier. A te oferi să-i fii ghid unei astfel de femei prin oraşul sau regiunea ta înseamnă a o ajuta să-şi împlinească „dorinţa de experienţe şi schimburi internaţionale” cu o nouă dimensiune: cea intimă. Şanse de succes: 6/10.