Workshop-ul cu titlul de mai sus are la baza prezentarea unui model de evaluare a copilului pe nivele functionale: Context de viata; Nivelul subiectiv-emotional; Nivel comportamental; Nivelul psihosomatic. În calitate de metode si tehnici de evaluare sunt prezentate: observatia, interviul de evaluare pentru parinti si copii, metode expresive si tehici proiective – joc, modelaj, desen (autoportret, interiorul corpului, lumea mea, familia mea, testul arborelui), dar si alte exercitii expresive utilie in evaluarea si terapia copilului, exercitii practice pe cale le puteti utiliza in evaluarea copilului, dar si in demersul psihoteapeutic. Sunt prezentate studii de caz pentru o mai buna aprofundare a metodelor utilizate.
Workshop-ul se adreseaza studentilor la psihologie, masteranzilor la psihologie, psihologilor, psihoterapeutilor – de informează coordonatoarea acestuia, Iulia Păsărin, psiholog şi psihoterapeut.
La sfarsitul workshop-ului, veti putea face o evaluare a copilului pe principalele nivele functionale – context de viata, nivel subiectiv-emotional, nivel comportamental, nivel psihosomatic; veti dobandi cunostinte despre aplicarea si interpretare unor teste non-formale precum „lumea mea”, „familia mea”, autoportret, testul arborelui, „interiorul corpului”; veti avea un model de fisa de observatie a copilului si fisa de interviu cu parintii; vei avea mai multe notiuni de interpretare a desenelor copiilor (in functie de simbolistica unor elemente care apar in desen), a jocului; iti va fi mai usor sa alegi o poveste terapeutica sau alta metoda expresiva in functie de problema copilului, astfel incat sa ai o imagine cat mai clara a dificultatilor cu care se confrunta copilul si o infirmare sau confirmare a ipotezelor de la care ai plecat in evaluarea copilului; iti vei imbogatii portofoliul profesional cu teste non-formale si exercitii expresive utilizate in lucrul cu copilul.
Portofoliul inmanat la sfarsitul workshop-ului va contine instructiunile de aplicare si interpretare a testelor „lumea mea”, „familia mea”, autoportret, testul arborelui precum si alte exercitii expresiv-creative care va vor ajuta in cabinetul de psihologie. Testele prezentate va ajuta in depistarea anxietatii, timiditatii, agresivitatii, traumelor copilului – mai face cunoscut Iulia Păsărin.
Workshop-ul (cu taxă) este programat pentru data de 2 februarie, la Bucureşti. În taxă se includ „suportul de curs ce contine materiale cu informatii practice, testele prezentate, exercitii pe care le puteti utiliza in activitatea dumneavoastra de evaluare si interventie psihologica in lucrul cu copiii, dar si fisa de observatie a copilului si fisa de interviu cu parintii”. | P.C.M.
Suntem informaţi că un workshop cu acelaşi conţinut este programat şi pe 16 februarie a.c.