3 comentarii la “Mesaj într-o sticlă”

 1. catintherain spune:

  Ce frumooos! Iti multumesc pentru acest articol, demult asteptam asa ceva! Imi plac mult sticlele deosebite. Imi amintesc ca acum cativa ani am citit parca din Maison Campagne despre o expozitie de sticlute de parfum care avea loc intr-un palat francez si m-am topit cand am vazut pozele. Parca Ramses II de Bichara era cea mai scumpa sticla din acea expozitie, evaluata la vreo 25000 de euro.
  In ceea ce il priveste pe dl. Clive Christian, da-mi voie sa stramb din nas, chiar fara sa fi mirosit vreodata parfumul despre care s-a vorbit atat. Aceasta metoda de a ridica pretul unui produs si de a-l face exclusivist prin presararea cu diamante, aur si alte ornamente valoroase mi se pare obscena si jignitoare. Am vazut ca e moda sa se bata diamante in orice, de la pantofi si costume de baie, la laptopuri si colaci de WC. Coco Chanel nu ar fi aprobat niciodata astfel de trucuri.
  Am incercat sa fac colectie de flacoane de parfum cand eram mai tanara, dar apoi nu am mai avut loc pentru ele. Acum imi pare rau ca nu m-am straduit mai mult :(.

 2. Camelia Sima spune:

  Catintherain, îmi amintesc că ai mai povestit tu despre flacoanele de parfum. 🙂 Le vei putea vedea la muzeul din Grasse ori la cel din Koln pe cele despre care am povestit, ori pe cele ce vor fi săptămâna viitoare, semnate de Lalique.
  Imperial Majesty este scump nu numai din cauza flaconului ci şi a ingredientelor. Are o schemă olfactivă compusă din 200 de elemente dintre care multe naturale, despre care ştim că se obţin cu costuri ridicate. Da, poate că este un lux cam mare, dar nu mulţi şi l-au permis (Roman Abramovici are acest parfum).
  Coco Chanel ca şi Francois Coty au avut altă perspectivă, altă politică. Pentru ei a contat femeia, indiferent de categoria socială, de aceea sunt marii vizionari, iar parfumurile lor, cele vechi de 100 de ani, sunt atemporale. Ei au deschis drumul…

 3. Anca spune:

  Si filmul este foarte frumos pe mine m-a impresionat in mod deosebit, l-am vazut pe Videomix adineauri…
  http://video.rol.ro/coco-avant-chanel-2009mitul-ei-secret-kingdom-release-53852.htm

Comentariul dvs.