4 comentarii la “Despre religie”

 1. LILIANA COIFAN spune:

  CUTREMURATOR…TRIST…
  LA TARA,DACA ESTI PREOT SAU SOTIE DE PREOT,LUMEA APRECIAZA TOT CE FACI(NU NEAPARAT SUNT DE ACORD CU ACEASTA,DAR APRECIEZ IN SENSUL CA TARANUL CAUTA MODELELE PERFECTE).iN ORASE,OMUL S-A DESACRALIZAT.CREDINTA,RELIGIA E TOT CE NE MAI TINE VERTICALI.CRESTINUL NU SE SIMTE EXPLOATAT CI CAUTA CALEA DREAPTA.UNEORI NU POTI INTELEGE VITREGIILE SORTII IAR STIINTA NU-TI RASPUNDE LA ASTFEL DE INTREBARI.A CONSIDERA CA STIINTA E MAI PRESUS DE ORICE E OPINIA OMULUI LIMITAT CARE NU ARE CAPACITATEA DE A TRANSCENDE,CARE VA RAMANE DOAR UN VAS DE LUT PLIN CU …NIMIC FOLOSITOR NICI PT EL NICI PT ALTII.CHIAR DACA TE-AI STRADUI SA NU CREZI IN DUMNEZEU ,TE-AI LOVI MEREU DE INTREBAREA: DAR CU MOARTEA CE-I?

 2. amelie spune:

  intr-o carte despre situatia religioasa a rusiei comuniste era o asertiune, zice eliade: dumnezeu fie laudat, dumnezeu nu exista, dar daca, doamne fereste, el exista totusi? asta e ca finalul articolului. acuma mi se pare bizar ca un om inteligent sa nu fie capabil sa vada nuantele, ca lumea nu e colorata numai in alb si negru…sa devina ratiunea o religie in sine, de vreme ce tot i se inchina unii cu atata zel? sunt lucruri in lumea asta care, efectiv, ne depasesc…

  • Lia spune:

   Ca sa nu ne depaseasca unele lucruri,ar fi bine sa cercetam Scripturile,Vietile Sfintilor,Filocalia,sa ne ducem la Sf.Liturghie duminica si in sarbatori,sa ne deschidem inima spre Creatorul nostru,DUMNEZEU,caci El chiar exista!
   Nu se inchina nimeni religiei,mare atentie!Crestinii se inchina lui Dumnezeu in TREIME slavit.Si nici nu se inchina cu zel ci cu frica,credinta si DRAGOSTE!MA INTREB CE PARINTI AU UNII DE NU II INVATA CE TREBUIE.

 3. Lia spune:

  Nietzsche a scris pe un perete al Sorbonei:,,DUMNEZEU A MURIT-semnat Nietzsche”.Vine un tanar si scrie in replica:,,NIETZSCHE A MURIT.-semnat Dumnezeu.”
  Acum eu ce voi zice?Mai sus ,din toate informatiile culese si aranjate intr-un tot unitar de catre autorul articolului reiese ca Dumnezeu nu exista(semnat Ovidiu Morar).In replica,voi spune eu:Ovidiu Morar nu exista.(semnat Dumnezeu)

Comentariul dvs.