¤ Participă studenţi din 6 ţări europene
Început pe 16 mai a.c., la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se desfăşură până la 27 mai cursul intensiv Erasmus IP finanţat de UE prin Life Learning Programme. La acest curs participă 21 de studenţi din 6 ţări, Finlanda, Austria, Italia, Slovacia, Bulgaria şi România, precum şi profesori şi experţi din aceleaşi ţări – ne-a informat conf. univ. dr. Carmen Năstase, secretar ştiinţific al FSEAP.
Proiectul, aflăm, se desfăşoară în 3 stagii: Stagiul I – Studenţii pregătesc o cercetare, un studiu de caz din ţara de origine, un exemplu real în care ar putea aplica inovaţia în turism; Stagiul II – Cursul intensiv care are loc la Suceava, în această perioadă, când, pe parcursul a 10 zile, studenţii primesc informaţii teoretice prin cursuri şi expuneri susţinute de lectori sau experţi din România şi din străinătate, fac vizite de lucru la companii inovative în domeniul turismului din Suceava, vizite de documentare la instituţii cu rol strategic, precum Camera de Comerţ şi Industrie din Suceava; Stagiul III – Finalizarea raportului final, care va fi trimis coordonatorului proiectului în trei săptămâni după finalizarea cursului intensiv.
În cadrul cursului intensiv, am fost informaţi că studenţii sunt împărţiţi în 4 grupe de lucru – 5 sau 6 studenţi în fiecare grupă, cel puţin cate un student din fiecare ţară – care vor trebui sa analizeze câte o organizaţie: Asociaţia pentru Turism Bucovina, Leagănul Bucovinei Suceava, Kaiser Alle Rădăuţi, Inima Bucovinei Frasin. La sfârşitul celor 10 zile intensive, grupele de studenţi vor prezenta 4 planuri inovative pentru fiecare companie, pe baza informaţiilor teoretice primite şi a vizitelor de documentare şi vor încerca să ofere soluţii inovative care vor fi prezentate reprezentanţilor companiilor în cadrul seminarului final.
Conf. univ. dr. Carmen Năstase, secretar Ştiinţific al FSEAP şi managerul proiectului „Innovation in nature based tourism services – Inno-Natour”, ne-a declarat: “Sunt mulţumită că derulăm şi anul acesta proiectul. Suntem la a II-a ediţie şi speram să îl derulăm şi anul viitor. Sunt convinsă că participanţii vor aplica informaţiile primite în propriile studii de caz şi vor fi şi vectori de diseminare a informaţiilor inovaţionale în mediul în care activează”. (L.D.C.)
Notă: Vezi şi http://www.innonatour.usv.ro/!
Foarte frumoasa initiativa, constructiva si de asemenea schimb de experienta care ne poate prinde bine pe viitor, cand cursantii vor avea posibilitatea sa faca ceva pentru turismul nostru.