Camelia SIMA:
Sărbătoarea ce precede Paştele şi Săptămâna Patimilor este numită în lumea creştină Intrarea lui Iisus în Ierusalim, iar în lumea vechilor romani, la finele lunii aprilie se sărbătorea Floralia, cu miros de flori şi ofrande pentru zeiţa Flora, în semn de bucurie pentru primăvară.
Aşa cum am promis încă din articolul trecut, luna aceasta, chiar dacă semnele de primăvară sunt mai palide decât ne-am dorit, articolele noastre vor fi în întregime dedicate mirosului de primăvară şi sărbătorii pascale. Şi pentru că de Florii îi sărbătorim pe cei dragi nouă care poartă nume de floare, le vom aduce în dar ceea ce se numesc în parfumerie buchetele florale, una dintre cele mai vechi clase de parfumuri, aranjamente olfactive compuse cu migală şi pricepere de maeştri parfumeri, aceşti magicieni ai creaţiilor ce se ascund în flacoanele noastre.
Considerat cel mai scump parfum din lume la apariţia sa, în anul 1930, creaţie a lui Henri Almeras şi pentru care au fost necesare 10.600 de flori de iasomie şi 2.800 de flori de trandafir, Joy al casei Jean Patou, cel de-al doi-lea cel mai vândut parfum din lume (după Chanel nr. 5) este un buchet floral ademenitor, un clasic asemeni unei eşarfe discretă şi cochetă ce îmbogăţeşte orice toaletă feminină. La apariţia sa a fost un parfum cu circuit închis, destinat exclusiv celor mai bune cliente ale casei de modă şi a fost favoritul actriţei britanice Vivien Leigh, cea al cărei chip se mai confundă deseori cu cel al celebrului personaj căruia i-a dat viaţă, Scarlet O’Hara.
@”de Florii îi sărbătorim pe cei dragi nouă care poartă nume de floare…”
ziua onomastica a raposatei mele maman, care adora florile si parfumurile… RIP.
===
Interesant articol: nu stiam ca „Joy” e n°2, dupa Chanel si nici ca era preferatul lui Vivien Leigh, neuitata si tragica actrita.
Deci va fi si ziua ta… 🙂