Camelia SIMA:
Pentru prima poveste înmiresmată din acest an, mi se pare potrivit şi aş dori să vă invit la o retrospectivă a anului pe care abia l-am încheiat, un an dificil din punct de vedere financiar, un an în care am putea crede că industria luxului şi implicit a parfumurilor au stat cuminţi în expectativă, aşteptând vremuri mai bune. Ei bine nu, nu a fost deloc aşa, dovadă şi numeroasele lansări care au avut loc şi ale căror eroi sper să îi regăsim curând, măcar pentru testare, în magazinele româneşti.
Şi pentru că sunt sigură, veţi spune că în occident criza a trecut şi de aceea parfumierii s-au reapucat serios de compus mirosuri, vom începe această plimbare cu cele două parfumuri româneşti lansate în cursul lunii mai pe piaţă, ambele fiind produse de D&P Perufume, marcă mult mai cunoscută pentru reproducerea low cost a marilor clasici. Este vorba de primul parfum masculin apărut după 1989 pe piaţa românească, Trends by Adina Buzatu şi BFatale apărut sub numele lui Cătălin Botezatu.
Despre Trends am putea spune că este un parfum clasic, elegant, destinat bărbatului misterios ce vrea să seducă nu numai prin imagine, iar cea al cărui nume îl poartă este o cunoscută creatoare de vestimentaţie masculină. Parfumul, departe de a fi unul dintre marile revelaţii ori compoziţii speciale pe care să şi le dorească Osmoteca de la Versailles, a fost în întregime creat de cei mai sus amintiţi, adăpostind în flaconul dreptunghiular, din sticlă simplă, note de vârf citrice, de mandarină şi grapefruit, piper roz, miez de cedru, geranium şi anason stelat şi bază lemnoasă, moscată cu acord de patciuli, cedru şi heliotrop.
Lansat la Milano BFatale a lui Cătălin Botezatu este cel de-al doilea parfum feminin românesc apărut în ultimele decenii (primul a fost, vă amintiţi cu siguranţă, J de la Janine), un parfum care trebuia să se numească iniţial BFabulous şi este un lemnos floral care se deschide cu note fructate, pudrate cu şerbet de pere, miezul este tipic unui buchet floral, cu frezii, bujori şi magnolie, iar baza este lemnoasă, dulce, cu santal, cedru, mosc şi heliotrop. Este destinat femeii elegante şi încrezătoare
Pentru cei interesaţi, ambele parfumuri se găsesc pe piaţa românească.
Domnule O.C., vă mulţumim mult că ne citiţi. În ce priveşte obiecţiile pe care le formulaţi, cred că ne-ar fi de un real folos să aflăm care este opinia dumneavoastră despre cum „facem noi informare în domeniu” şi despre surse/ surse de inspiratie.
Au mai fost vreo doua parfumuri romanesti pe care le-am vazut, unul de la Dorin Negrau si parca unul de la Farmec – ambele proaste, dupa parerea mea. As fi curioasa sa le miros pe cele doua pe care le-ai pomenit. De comentariul de mai sus nu mai spun nimic, pentru ca e tarziu, dar tu stii ca sunt multi care abia asteapta sa-ti citeasca articolele astea saracute si ieftinute :P, si aici, si pe blog.
Catintehrain, dacă e s-o recunoaştem pe aia dreaptă ambele parfumuri româneşti apărute anul trecut sunt de slabă calitate, voalat acest fapt există în articol prin ceea ce am scris despre producătorul lor. Motivele pentru care am vorbit totuşi despre ele (eu nu fac critică de parfum şi nu acesta este scopul acestor articole)sunt faptul că mi s-a cerut să vorbesc despre parfumeria românească şi, în plus, se tot vorbeşte despre criză şi probleme, iar apariţia acestora este chiar curioasă din această perspectivă.
Adică este criză, dar nu în industria de lux, cea în care au fost falimente de răsunet? (Christian Lacroix este unul dintre nume)
Mulţumesc de aprecieri, sunt deschisă şi la critică şi mi-o asum, dar şi la idei, sugestii.